03 November 2011

INTERRAIL PART 1

MARI & LAURA:
Täs tulee vihdoin tää reilipostaus, mitä ollaan tässä syysloman aikana väännetty. Valmistautukaa megapostaukseen, ja siihen, että tää todella on ensimmäinen kolmesta, ja pitää sisällään matkan 4 ekaa päivää.

Eli idea tähän saatiin eräänä tammikuisena päivänä enkuntunnilla, kun yhtäkkiä vaan päätettiin lähteä interreilaamaan. Aluks ketään ei uskonut, että me todella ollaan lähdössä, mutta pidettiin päämme, alettiin säästämään rahaa ja suunnittelemaan reittiä. Kun pohdittiin asiaa enemmän, löydettiin lopulta yhteisymmärrys matkasuunnitelmasta. Kumpaakaan ei alunperin erityisemmin kiinnostanut Ranska tai Italia, mutta loppujen lopuksi innostuttiin molemmat kyseisistä maista. Haluttiin kiertää Etelä-Ranskaa ja Pohjois-Italiaa, mutta tahdottiin lentää mahdollisimman halvalla, joten päädyttiin lopulta lentämään Frankfurtiin ja jatkamaan sieltä matkaa junalla. Matkan pituudeksi valittiin 10 päivää, sillä koulu ja muut aikataulut ei antaneet periksi pidemmälle reissulle. Päädyttiin siis lähtemään elokuun kahdeksas ja palaamaan 17. päivä. 10 päivän interrailkortti maksoi 172€, ja käytiin ostamassa ne n. kuukautta ennen matkaa.

LENTO
P8080005P8080001

Eli lennettiin tosiaan Tampereelta Frankfurt-Hahniin Ryanairilla. Taivas oli pilvetön ja n. 2,5 tunnin lennon aikana nähtiin uskomattomia maisemia. Tossa yhdessä kuvassa näkyvät kynnenjäljet kuvastaa hyvin Marin tuntemuksia lennon aikana; pientä lentopelkoa oli siis ilmassa.

FRANKFURT
P8080015

Saavuttiin Frankfurt-Hahnin lentokentälle illalla ja oltiin valmiita aloittamaan reissu. Mentiin sitten infopisteestä tiedustelemaan miten me päästäisiin juna-asemalle ja saatiin kuulla, että rautatieasema on Frankfurtin keskustassa, johon on Frankfurt-Hahnista parin tunnin bussimatka. Missattiin eka sinne lähtevä bussi ja loppujen lopuksi oltiin Frankfurtissa vasta keskiyöllä. Juna-asemalla melkein kaikki oli jo suljettu, mutta onneks löydettiin joku, joka osas kertoa meille, miten onnistuttaisiin jatkamaan matkaa. Parin tunnin päästä oltiin matkalla Kölniin.

KÖLN
P8090029P8090021 P8090023
P8090045P8090057P8090050P8090052P8090065

Saavuttiin Kölniin kolmen aikaan yöllä siinä toivossa, että päästäisiin jatkamaan matkaa heti, mutta toisin kävi. Saatiin kuulla, että saadaan informaatiota Marseilleen (johon siis oltiin matkalla) menevistä junista vasta kuuden aikaan aamulla, eli edessä oli siis kolmen tunnin odotus. Aika kulutettiin mm. korttia pelaten, muiden ihmisten kanssa jutellen, musiikkia kuunnellen ja aseman hiirten yöelämää seuraten. Huomattiin, että asemalla on Starbucks ja jäätiin odottelemaan sen aukeamista. Kun vihdoin infopiste aukesi, saatiin tietää, että jouduttaisiin joko maksamaan 250€/hlö junasta jolla päästäisiin Nizzaan asti ilman vaihtoja, tai kiertämään Belgian kautta. Luonnollisesti valittiin Brysselin kautta menevä juna vaikka oltiinkin huolissamme siitä, että päästäänkö me ikinä Marseilleen, kun meitä ohjattiin kokoajan vain pohjoisempaan, vaikka suuntana olisi pitänyt olla etelä. Kun noustiin junaan, tajuttiin, että oltiin odotettu Kölnissä tuskallisen pitkät kuusi tuntia!

BRYSSELI
P8090081

 Brysselissä meillä oli ihan mieletön kiire, sillä junan vaihtoon oli varattu aikaa suunnilleen 20 min. Siinä ajassa meidän piti ehtiä soittamaan Marseillesta varattuun hostelliin ja ilmoittamaan, että saavuttaisiin hieman myöhässä ja kaiken lisäksi löytämään oikea juna sokkeloiselta rautatieasemalta. Löydettiin kuin löydettiinkin oikea juna ja huojentuneina päästiin jatkamaan kohti ensimmäistä oikeaa määränpäätä.

MARSEILLE
P8090103 P8090108
 P8090112

Hostelli:
Vertailtiin hostelleja netissä ennen matkaa ja päädyttiin Vertigo Centreen, eikä sitä päätöstä todellakaan tarvinnut katua! Ihastuttiin hostelliin heti ensisilmäyksellä ja voidaan ehdottomasti suositella sitä ihan jokaiselle. Hostelli sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä ja sieltä on lyhyt kävelymatka keskustaan ja satamaan. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja ilmapiiri oli kansainvälinen ja lämmin. Kaikilla vierailla oli käytössä yhteinen keittiö ja oleskelutila, jossa oli ilmaisella netillä varustettuja tietokoneita. Siellä oli myös ilmainen WLAN ja huoneet oli kauniisti sisustettuja. Valittiin huoneeksi hintavin, mutta turvallisin vaihtoehto. Huone sijaitsi ylimmässä kerroksessa ja meillä oli kaiken lisäksi oma parveke, wc ja kylpyhuone.

P8090149
P8090132P8090135
P8090128
P8090157
P8090161

2. matkustuspäivä:
Saavuttiin rättiväsyneinä Marseilleen, kuten me tässä ilmoitettiin, mutta hostellilla päätettiin lähteä kauan kaivatun suihkun jälkeen kiertämään kaupunkia. Ihasteltiin arkkitehtuuria ja nautittiin lämmöstä. Shoppailut päätettiin jättää seuraavalle päivälle, sillä ensimmäinen päivä Marseillessa pyhitettiin kaupunkiin tutustumiselle ja valokuvaukselle:

P8090174P8090182P8090186

Ensimmäisenä iltana käytiin niinkin kuuluisassa ruokapaikassa kuin McDonald'sissa, sillä ei löydetty lähistöltä, eikä uskallettu lähteä etsimään hienompaa ravintolaa. Otettiin siis ateriat mukaan ja suunnattiin pimeillä kujilla puolijuoksua takaisin hostellille. Nautittiin gourmet-ateria parvekkeella ja mentiin aikaisin nukkumaan.

P8100194
P8100203P8100211

3. matkustuspäivä:
Toinen päivä Marseillessa tosiaan kului shoppailessa ja kierrettiin kauppoja kuten Promod, H&M ja Mango. Käytiin jätskillä ja etsittiin käsiimme ruokakauppa. Ostettiin patonkia, pastaa ja pestoa, sekä juustoa ja juotavaa, joista kokkailtiin päivällinen hostellilla ja tutustuttiin siinä samassa hostellin muihin asukkaisiin. Illalla päätettiin lähteä muutaman aussin kanssa tsekkaamaan millainen on Marseillen yöelämä mutta petyttiin aika tavalla, sillä löydettiin vain pieniä pubeja. Takaisintulomatkalla järkytyttiin syvästi sillä törmättiin pienen kissan kokoisiin rottiin, joita vilisi öisessä Marseillessa.
P8110217
P8110218

4. matkustuspäivä:
Heti aamulla suunnattin paikallisbussilla yhdelle monista rannoista. Uimaan ei uskallettu, mutta aurinkoa otettiin senkin edestä. Laura onnistui käristämään jalkapohjansa kuumalla hiekalla kun taas Mari taidokkaasti poltti koko kroppansa, jalkapohjia lukuun ottamatta. Matka takaisin hostellille oli tuskallinen Lauralle, mutta Marin ilme oli näkemisen arvoinen, kun hän näki ravun punaisen naamansa ja kummalliset "rusketusraitansa" peilistä. Iltapäivällä päätettiin mennä vielä kaupungille, olihan viimeinen päivä Marseillessa ja shoppailtiin vähän lisää. Illalla hostellilla kokattiin jälleen pestopastaa. Tutustuttiin taas uusiin ihmisiin ja mentiin mukaan isoon porukkaan, joka oli juuri lähdössä baariin. Todettiin, että edellisenä iltana oltiin etsitty yökerhoa ihan väärältä alueelta. Vietettiin hauska ilta hyvässä seurassa ja hostellilla oltiin vasta aamuyöstä. Pakattiin laukut ja jäätiin odottelemaan lähtöhetkeä, joka oli jo aikaisin aamulla.

Kaiken kaikkiaan Marseille oli kokemuksena mahtava ja ollaan molemmat samaa mieltä siitä, että sinne pitää palata vielä uudelleen. Tapaamamme ihmiset oli ihania ja Marseille oli ehdottomasti monikulttuurisin kaupunki, missä kävimme reilin aikana. Oltiin kyllä kuultu monesti, että Ranskassa ei puhuta englantia, mutta täytyy myöntää, että tuli yllätyksenä ettei siellä todellakaan puhuttu sanaakaan englantia. Siksi esim. tien kysyminen oli mahdotonta ja Lauran hyvä suuntavaisto tuli todella tarpeeseen. Elekieli oli siis ainoa tapa kommunikoida paikallisten kanssa, ja Marin hyvästä englanninkielentaidosta ei heidän kanssaan ollut paljon hyötyä.

Seuraavaa osaa odotellessa, au revoir!

Ps. Koska tämän postauksen tekeminen oli jo sellaista säätöä, että meinasi molemmilla mennä hermot, odotetaan innolla seuraavan kahden reilipostauksen tekoa. ;D

Translation: This is the first of the three InterRail postings which includes the first four days of our journey. We decided to travel for 10 days, and our route went trough Southern-Europe. We flew to Germany and countinued our trip towards Marseille by train. On the way we had plenty of difficulties but we figured them all out, clever us! When we finally arrived to our first destination, we were drop dead tired, since we had been awake for almost two days straight. In Marseille we shopped, tanned on the beach, took plenty of pictures, met awesome people, ate pasta (and in McDonalds...), saw humongous rats and realised that French people really do not speak any English. Our hostel was great and we can definitely recommend it to everybody! All and all Marseille was an amazing experience and with no doubt we are going back there someday.

No comments: